Medicomutvoorzitter en Riziv-topman Jo De Cock langer in het zadel

In het Staatsblad van 6 oktober verscheen een ministerieel besluit, nog genomen door de vorige regering,dat het mandaat verlengt van Riziv-topman Jo De Cock. Dat gebeurt intussen al voor de tweede keer.

Het lijkt een traditie te worden: ook het mandaat van Ri De Ridder destijds werd verlengd toen hij al pensioengerechtigd was. Blijkbaar is continuïteit bij het Riziv meer dan ooit aangewezen in deze turbulente tijden. Het is overigens geen geheim dat Jo De Cock graag nog op post zou blijven totdat de verhuizing rond is waardoor Volksgezondheid en Sociale Zaken onder één dak komen te zitten. Die verhuizing is ook al eens uitgesteld maar ze zou nu voorzien zijn voor het voorjaar van 2021. Het mandaat van Jo De Cock liep tot 1 februari 2021.

Het huidige mandaat van administrateur-generaal wordt nu verlengd bij MB van 28 september 2020, wat betekent dat hij 1 februari tot en met 30 juni 2021 aan de slag kan blijven.

In theorie kan deze beslissing nog vernietigd worden na beroep bij de afdeling administratie van de Raad van State binnen de zestig dagen na deze bekendmaking, maar dat lijkt weinig waarschijnlijk. Jo De Cock werkt al bij het Riziv sinds 1995. Hij  is master rechten en criminologie. In de jaren 80 en begin jaren 90 van de vorige eeuw werkte hij nog als adjunct-directeur en consultant bij de kabinetten Martens en Dehaene (1985-1993).

Hij sprak zich onlangs nog uit over de mogelijke regionalisering van gezondheidszorg in een Voka-debat en was ook te gast op het recente digitale colloquium over de ziekenhuisvoorschotten, georganiseerd door de Bvas in samenwerking met De Specialist.

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Marc DE MEULEMEESTER

    08 oktober 2020

    Als je recht in je schoenen staat heb je van Jo niets te vrezen !
    Doe wel en zie niet om !