Coronavirus - Epidemie op "beslissend punt: hard reageren" (WHO)

Er is stilaan een "beslissend punt" bereikt in de strijd tegen het coronavirus. Dat heeft de directeur-generaal van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO donderdag verklaard. Hij roept de landen op om "snel" te handelen om het "zeer gevaarlijke virus" aan te pakken.

Door de snelle verspreiding van het virus in landen als Iran, Italië en Zuid-Korea, bevindt de wereld zich nu op een kruispunt, verklaarde WHO-topman Tedros Adhanom Ghebreyesus. De beslissingen die nu genomen worden, kunnen bepalen of het coronavirus onder controle wordt gebracht, dan wel of de epidemie uit de hand loopt.

Pandemisch potentieel

"Dit virus heeft een pandemisch potentieel", zo klonk het. "We bevinden ons nu op een beslissend punt. Als jullie nu op een harde manier reageren, kunnen jullie het coronavirus indijken. Mijn advies is om snel te handelen."

"Het is nu het moment om actie te ondernemen, infecties te voorkomen en levens te redden", vervolgde hij. Vroege detectie, isolatie van patiënten en het opsporen van mensen die in contact geweest zijn met een besmette patiënt, acht hij daarbij cruciaal.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.