"Arts die euthanasie uitvoerde is schat van een dokter"

"Een arts die altijd klaar staat voor zijn patiënten", "hardwerkend maar een beetje goedgelovig" en "iemand die je kan vertrouwen". Zo werd de uitvoerende arts, die beschuldigd wordt van vergiftiging, omschreven door zijn moraliteitsgetuigen voor het Gentse hof van assisen.

De ex-vriend van de arts kwam als eerste getuigen. "Hij is zachtaardig van karakter. Hardwerkend maar een beetje goedgelovig. Daar wordt misschien wat misbruik van gemaakt . Hij staat altijd klaar voor zijn patiënten. We hebben nog altijd een goede band, we zijn ook buren."

"Ik ken hem al dertig jaar", zei een goede vriend. "Hij is ook mijn huisarts. Open, extravert, eerlijk. Iemand die je kan vertrouwen, iemand die luistert." Een andere patiënte omschreef hem als "zeker één van de beste dokters". "Hij doet niet graag administratie, maar hij doet het wel. Zijn patiënten, die staan als een blok achter hem. Het is een echte schande dat hij hier zit."

De medisch secretaresse van de arts omschreef hem als "zeer vrijgevig" en "altijd begaan met zijn patiënten". "Ik heb nooit een arts gekend die zoveel uren klopt en ook in het weekend beschikbaar is." Walter Van Steenbrugge, de advocaat van de arts, sprak tegen de getuige. "Mijn cliënt zei me voor uw getuigenis dat u een schat van een secretaresse bent. Zou u ook zeggen dat hij ook een schat van een dokter is?" "Ja", antwoordde de getuige.

Over het strafblad van de arts, dat eerder vanonder het stof werd gehaald, werden geen vragen gesteld door de partijen.

> Lees ook: Vuile was buitengehangen van arts die euthanasie uitvoerde, Orde mee in bad

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.