Apothekers roepen op tot 'afspraak check-up medicijnkast'

Vanaf volgende week start de campagne: “Mijn apotheker waakt over mijn gezondheid!” Daarin roept de apotheker iedereen op om een afspraak te maken voor een check-up van je medicijnkast. De apotheker heeft immers zijn rol te spelen in verantwoorde zelfzorg en bieden gratis advies hierover aan tijdens de week van 21 tot 26 september.

Talrijke apotheken in ons land zetten die rol in de verf tijdens de week van 21 tot 26 september, door gratis een nieuwe dienstverlening aan te bieden.

Wanneer we spreken over ‘zelfzorg’ duikt bij velen spontaan het beeld op van uitpuilende medicijnkastjes waar vaak vervallen of ongeschikte geneesmiddelen en gezondheidsproducten in zitten, waarvan de bijsluiter zoek is en/of het juiste gebruik en zelfs de indicatie of de reden waarvoor het gebruikt werd ondertussen een mysterie is geworden… "Kortom: medicijnkastjes die wel een kleine check-up van een specialist kunnen gebruiken!", klinkt het.

Van 21 tot 26 september 2020 nodigt de campagne “Mijn huisapotheker waakt over mijn gezondheid!” onze medeburgers uit om op afspraak de inhoud van hun medicijnkastje mee te brengen naar hun huisapotheker, en te genieten van zijn expertise in zelfzorg voor een check-up van het medicijnkastje.

Tijdens zo’n afspraak ontvangt iedereen:

✓ gepersonaliseerd advies over het gebruik van de geneesmiddelen en andere gezondheidsproducten die in het medicijnkastje zitten,

✓ nuttig advies over het bewaren, sorteren (en eventueel verwijderen) van die producten,

✓ aanbevelingen over de organisatie en optimale samenstelling van een medicijnkast.

Het doel: iedereen de kans bieden om thuis een medicijnkastje te hebben dat perfect is afgestemd op zijn/haar noden, zodat men in alle veiligheid voor zichzelf kan zorgen in het geval van alledaagse gezondheidskwaaltjes, ook de onvoorziene.

Meer info op deze site. Daar staan ook de apotheken die deelnemen aan de campagne.

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.