"Almaar meer vragen over vaccinaties" (Kind en Gezin)

De artsen van de consultatiebureau's van Kind en Gezin krijgen steeds meer vragen over vaccinatie. "We houden daar geen cijfers over bij. Maar terwijl ouders vroeger vaak niets durfden te zeggen, merken we nu wel dat ze veel meer inhoudelijke vragen stellen over vaccinatie", zegt woordvoerster Nele Wouters.

Kind en Gezin organiseert morgen/vrijdag zijn jaarlijkse symposium voor alle consultatiebureau-artsen. Vaccinatie is naast zindelijkheid en gezonde voeding een van de thema's die aan bod zullen komen.

Hoewel de consultatiebureau-artsen van Kind en Gezin meer vragen krijgen over vaccinatie, komt het heel zelden tot incidenten of weigeringen. In het najaar van 2018 startte het agentschap ook met workshops om zijn artsen te leren hoe ze het best kunnen omgaan met ouders die weigerachtig staan tegenover vaccinatie.

"De vaccinatiegraad blijft in Vlaanderen nog steeds heel hoog", benadrukt Wouters voorts. "Voor het overgrote deel van de mensen hoort het er nog gewoon bij."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.