Aantal gehospitaliseerde coronapatiënten daalt onder de duizend

Het aantal gehospitaliseerde coronapatiënten is de voorbije 24 uur onder de symbolische drempel van de 1.000 gezakt, tot 937 patiënten. Ook het aantal patiënten op intensieve zorg daalde onder de 200, tot 187. Dat deelde Steven Van Gucht, de interfederale woordvoerder in de strijd tegen het coronavirus, vrijdag mee.

Er waren de voorbije 24 uur 27 nieuwe ziekenhuisopnames, 109 patiënten werden ontslagen. Op intensieve zorg daalde het aantal patiënten met 22. Van de patiënten op intensieve zorg werden er 90 beademd. De voorbije week was er een dalende trend in de ziekenhuizen en op intensieve zorg van respectievelijk 6 en 4 procent per dag.

Er vielen toch ook weer 42 overlijdens te betreuren. Dat brengt het totale aantal sterfgevallen door het coronavirus op 9.430. Er waren 17 overlijdens in de ziekenhuizen en 20 in de woonzorgcentra. De trend is dalend, met 3 procent per dag.

Daarnaast zijn er 18.072 testen gerapporteerd, waarbij 212 nieuwe gevallen werden vastgesteld. Ook hier is de trend dalend met 3 procent per dag.

De kortetermijnindicatoren tot slot waren ook positief. Zo blijft het aantal consultaties bij de huisarts voor griepachtige symptomen, zoals hoesten en koorts, stabiel op 78 per 100.000 inwoners.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.