70 procent van de Brusselse volwassen bevolking is volledig gevaccineerd

In het Brussels gewest is sinds afgelopen week 70 procent van de volwassen bevolking volledig gevaccineerd. "Een mooi resultaat na alle inspanningen van de afgelopen weken", vindt Inge Neven, hoofd van de Brusselse gezondheidsinspectie. Op vlak van de hele Brusselse bevolking is nu 57 procent volledig gevaccineerd.

Het aantal eerste, tweede en nu ook derde prikken blijft gestaag toenemen in de negentien Brusselse gemeenten. In totaal werden in de Brusselse vaccinatiepunten vorige week 25.400 vaccins toegediend. Het gaat om 6.100 eerste dosissen, 7.700 tweede dosissen en 11.600 herhalingsdosissen.

De vele lokale sensibiliseringsacties en bewustmakingscampagnes hebben er nu uiteindelijk toe geleid dat 70 procent van de volwassen Brusselaars volledig gevaccineerd is en 72 procent een eerste prik heeft gekregen. Over de hele Brusselse bevolking is 57 procent volledig ingeënt en heeft 59 procent een eerste dosis van het vaccin gehad.

"Sinds een tiental dagen zijn we begonnen met de herhalingsdosis voor de rusthuisbewoners en het zorgpersoneel in de Brusselse collectiviteiten. Gisteren zijn ook alle uitnodigingen voor de derde dosis uitgestuurd voor het personeel van de eerstelijnszorg", vertelt Neven.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.