110.000 Belgen registreerden zich gisteren via QVAX voor boosterprik

Zowat 110.000 Belgen hebben zich donderdag via QVAX aangemeld voor een sneller dan geplande derde prik van het coronavaccin. Dat meldt Joris Moonens, woordvoerder van het Agentschap Zorg en Gezondheid.

De centrale reservelijst is sinds donderdagochtend, na enkele technische problemen, opnieuw opengesteld voor mensen die sneller een boosterprik willen krijgen. In Vlaanderen hebben zowat 80.000 mensen zich ingeschreven, in Wallonië waren er dat 23.000. Van 7.000 inschrijvingen is de exacte locatie niet bekend. 

Toch komen niet alle 110.000 inschrijvingen meteen in aanmerking om nu al een boosterprik te krijgen via de reservelijst. Je kan namelijk pas uitgenodigd worden via QVAX als er voldoende tijd verstreken is na de basisvaccinatie. Wie met Pfizer en Moderna gevaccineerd is, kan voor zijn booster uitgenodigd worden na zes maanden, AstraZeneca na vier maanden, J&J na twee maanden. Volgens Moonens komen er op dit moment zowat 35.000 geregistreerde mensen onmiddellijk in aanmerking voor zo'n versnelde prik

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.