Zuid-Korea meldt sterkste stijging in weken van aantal nieuwe besmettingen

In Zuid-Korea werden woensdag veertig nieuwe besmettingen met het coronavirus geregistreerd. Het gaat om de sterkste stijging van de afgelopen zeven weken, zo melden de autoriteiten.

Eerder werden op 8 april nog 53 gevallen gemeld, maar sindsdien was het aantal nieuwe besmettingen opnieuw fors gedaald.

De huidige toename is vooral te wijten aan een uitbraak van het virus in een pakhuis van het e-commercebedrijf Coupang in de buitenwijken van Seoel. Daar werden namelijk 36 personen positief getest. De autoriteiten vermoeden dat de basisregels voor het voorkomen van besmettingen niet werden gevolgd in het magazijn.

Alles samen werd in het land nu al bij 11.265 mensen COVID-19 vastgesteld. De meesten van hen wonen in en rond de dichtbevolkte hoofdstad.

Zuid-Korea, dat op een gegeven moment nog het op een na ergst getroffen land ter wereld was, wordt alomgeprezen als een voorbeeld in de strijd tegen de coronaviruspandemie. Het land ging nooit over tot een algemene lockdown, maar kreeg het virus onder controle doordat er intensief en op grote schaal werd getest en de bevolking zich rigoureus hield aan de regels rond het bewaren van de sociale afstand.

Intussen werden diverse coronamaatregelen in Zuid-Korea de voorbije dagen en weken versoepeld. Zo gingen onder meer de musea en kerken opnieuw open en werd in verschillende sporten de competitie heropgestart. Woensdag keerden ook meer dan twee miljoen leerlingen weer naar school.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.