1 jaar en 1 Covid-crisis later… Is nu de Zorg aan Zet?

Op 4 juni staat een dubbeldebat op het programma, gelanceerd door Zorgnet-Icuro. Dat als vervolg op  'Zorg aan Zet', een brede burgerbevraging over de toekomst van de zorg voorjaar 2019 met als uitvloeisel een rapport van meer dan 30 pagina’s van wat mensen belangrijk vinden. Aanleiding voor een dubbeldebat, te volgen op sociale media en www.zorgneticuro.be

Het rapport van meer dan 30 pagina’s toonde wat mensen belangrijk vinden, signaleerde problemen en stelde concrete hervormingen voor voorjaar 2019. Toch was zorg in de verkiezingscampagne nooit een groot thema.

We zijn nu ruim één jaar en één COVID-crisis later. Corona zette de pijnpunten van ons zorgsysteem op scherp. Bevragingen tonen dat mensen wakker liggen van de gezondheidszorg. Is de tijd eindelijk aangebroken om ons zorgsysteem krachtdadig te transformeren? Zullen politici hiervan de eerste beleidsprioriteit maken? Is nu de Zorg aan Zet?

Zorgnet-Icuro stelt op 4 juni een plan van aanpak voor met concrete stappen.
Wat denken experts en opiniemakers hierover? Wat is de visie van de politieke partijen?
Volg live het dubbeldebat van Zorgnet-Icuro op 4 juni 2020 tussen 16 uur en 18 uur via www.zorgneticuro.be en geef je mening te kennen op sociale media met de vertrouwde hashtag #ZorgAanZet.

Moderatoren zijn Indra Dewitte en Bart Schols.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.