Thuishulpplatform Helpper breidt uit naar Vlaamse centrumsteden

Met een kapitaalinjectie van 1,1 miljoen euro gaat het thuishulpplatform Helpper zijn werkgebied uitbreiden en de technologie optimaliseren. Vandaag zijn zo'n 1.250 hulpbehoevenden en 3.200 helpers actief op het platform.

Helpper werd in 2017 opgericht als digitale ontmoetingsplaats voor mensen die hulp nodig hebben bij dagelijkse taken - ouderen, chronische zieken of mensen met een beperking - en mensen uit hun buurt die daarbij graag willen helpen. Het platform gaat op zoek naar een match tussen zogenoemde 'helppies' en 'helppers'. Op die manier moet een netwerk van structurele thuishulp ontstaan, waarbij de helppers een kleine vergoeding krijgen.

Het platform begon in Antwerpen, kort daarna kwamen Gent en randgemeenten erbij en sinds september 2018 kunnen ook de inwoners van de negentien Brusselse gemeenten zich aansluiten. In totaal zijn er ruim 4.400 gebruikers actief: 3.200 helppers en 1.250 helppies.

"Dat is een bewust evenwicht", zegt oprichter François Gerard. "Op die manier zijn er meerdere helppers per hulpbehoevende. Dat zorgt voor een sneller antwoord en maakt dat er een back-up is wanneer er een helpper ziek of met vakantie is."

Dankzij een nieuwe investeringsronde met maatschappijen SI2 Fund en Carevolution, wil Helpper vanaf eind dit jaar uitbreiden. "In de eerste plaats richten we ons op centrumsteden in Vlaanderen", zegt Gerard. "Vanaf dit najaar willen we elke drie maanden een stad toevoegen." Op langere termijn moet Helpper in heel België beschikbaar zijn.

Daarnaast investeert Helpper in technologische ontwikkeling, om het screeningsproces van helppers en het gebruiksgemak van het platform te optimaliseren. "Volgende week beginnen testen met videoscreening", zegt Gerard. "We kijken ook naar een automatisering van het proces." Er wordt ook gewerkt om frictie weg te werken: de verwerking van de inschrijvingen moet van tien naar twee à drie dagen herleid worden, ook het matching algoritme wordt geoptimaliseerd.

Op dit moment is Helpper nog niet winstgevend. "Vanaf volgend jaar zal dit wel het geval zijn", zegt Gerard.

Lees ook : 

Helpper: een Belgisch digitaal platform voor ‘helppers’ en ‘helppies’

Helpper, Airbnb van de thuiszorg, deze maand ook actief in Brussel

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.