"Ruime meerderheid wil corona-app gebruiken" (Grote Coronastudie)

Twee derde van de Belgen zegt de corona-app te zullen gebruiken als die veilig is en de privacy respecteert. Dat blijkt uit resultaten van de Grote Coronastudie van de UAntwerpen. Er is ook een duidelijk verband tussen de bereidheid om de app te gebruiken en zich laten vaccineren.

Op 8 september namen zowat 23.000 Belgen deel aan de Grote Coronastudie, een initiatief van de Universiteit Antwerpen, met steun van UHasselt, KU Leuven en ULB. De onderzoekers polsten onder meer naar de bereidwilligheid om de corona-app CoronAlert, die momenteel getest wordt door 10.000 mensen, te gebruiken.

"Ongeveer twee respondenten op de drie geven aan de app te willen gebruiken", zegt Jonas Crèvecoeur (KU Leuven). "Bij de oudere generaties is die bereidwilligheid nog net iets groter dan bij de jongeren. De bereidheid zich te laten vaccineren is bij de 66+-ers trouwens ook een stuk groter dan bij de jongere generaties. Onze bevraging toont ook een duidelijk verband tussen de bereidheid om de app te gebruiken en het zich laten vaccineren."

Dinsdag kan de Grote Coronastudie opnieuw worden ingevuld. Naast de klassieke vragen richten de onderzoekers zich deze keer ook specifiek tot studenten uit het hoger onderwijs, bij de start van het academiejaar.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.