Naar een inplantbare apotheek?

Het Amerikaans leger werkt samen met wetenschappers om nieuwe technologie te ontwikkelen om in soldaten te implanteren om jetlag en diarree te bestrijden. Het toestel maakt gebruik van genetisch gemanipuleerde, lichtgevoelige cellen om de natuurlijke processen van het organisme te 'hacken', aldus Inverse, een online magazine van de Bustle Digital Group.

In mei tekenden onderzoekers van de Northwestern University een contract van $33 miljoen dollar met de Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) om een ​​draadloos implanteerbaar apparaat te ontwikkelen dat zal fungeren als een ‘levende apotheek’ voor militair personeel. Het wordt een levende apotheek genoemd omdat alles wat de patiënt nodig heeft, door zijn eigen lichaam kan worden geproduceerd.

Het toestel, NTRAIN (Normalizing Timing of Rhythms Across Internal Networks of Circadian Clocks) genaamd, is bedoeld om de circadiane klok van het lichaam te regelen en jetlag, vermoeidheid en zelfs gastro-intestinale problemen te bestrijden. Als dit lukt, kan het implanteerbare apparaat ook andere bevolkingsgroepen dan soldaten helpen, waaronder ploegenarbeiders, eerstehulpverleners en chronisch zieken. Hoewel het klinkt als pure sciencefiction, beweren de onderzoekers dat het de manier waarop we ziekten behandelen voor altijd kan veranderen.”

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.