Limburgs platform ‘ontzorgt’ zorgvragers en dienstverleners

De Belgische start-up Kwiekzilver lanceerde een zorgplatform dat zorgverleners en zorgvragers samenbrengt. Het platform is een initiatief van drie Limburgse ‘IT’ers met een missie’.

“Het project is ontstaan toen we in eigen kring geconfronteerd werden met problemen rond de zorg voor onze dierbaren en we op zoek gingen naar een oplossing voor die problemen”, aldus de oprichters Pieter Vermeersch, Berten Vandebroek en Ruben Heymans.

“Zorgvragers’ die hulp nodig hebben en moeite hebben om een geschikte persoon vinden, kunnen terecht op de ‘digitale marktplaats’ van Kwiekzilver. Met een paar klikken kunnen ze op het gebruiksvriendelijk platform een afspraak maken met een dienstverlener, een verpleegkundige, poetshulp, thuiskapper, aangepast vervoer, lekkere maaltijden aan huis, en ga zo maar door.

Het gebruik van het platform is gratis, de gepresteerde uren van de dienstverlener moeten uiteraard wel betaald worden. “Bij iedere boeking wordt duidelijk vermeld hoe de betaling verloopt. Voor huishoudelijke taken kan men met dienstencheques betalen en bij medische handelingen wordt de terugbetaling via het ziekenfonds geregeld. Sommige dienstverleners zullen betaald worden na het uitvoeren van de dienst, anderen zullen achteraf een rekening opsturen. Die informatie wordt duidelijk meegegeven bij het selecteren van een dienstverlener.”

Ook mantelzorgers kunnen via het platform diensten boeken voor de persoon voor wie ze zorgen.

Studenten, gepensioneerden, zelfstandigen en mensen met de ambitie om zelfstandig te worden kunnen zich aanbieden als ‘dienstverlener’, in een wettelijk kader en via verschillende formules.

Het platform is vandaag actief in de regio Limburg, maar de initiatiefnemers hopen binnenkort beschikbaar te zijn in heel Vlaanderen.

https://kwiekzilver.be/

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.