Technologie zorgt voor een significante verbetering bij diabetespatiënten (studie) 

Het gebruik van een slimme glucosemeter gekoppeld aan een mobiele app kan leiden tot een "aanzienlijke verbetering" van de bloedsuikercontrole van patiënten met diabetes, en daarmee van hun gezondheid, zo blijkt uit een studie die op 14 november; Wereld Diabetes Dag, werd gepubliceerd.

Voor de studie onderzochten de onderzoekers de resultaten van 4.154 mensen met diabetes type 1 en 13.623 mensen met diabetes type 2 uit een database van het gespecialiseerde bedrijf Lifescan.

Uit de analyse blijkt dat het gebruik van de aangesloten glucosemeter leidde tot betere glucoseresultaten, een vermindering van het aantal hyperglykemieën en een verlaging van de gemiddelde glucose bij alle patiënten.

Real-World Evidence of Improved Glycemic Control in People with Diabetes Using a Bluetooth-Connected Blood Glucose Meter with a Mobile Diabetes Management App

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.