Agoria lanceert specifieke MOOC voor AI in gezondheidszorg

 

Agoria lanceert 'AI in health’, een gratis online cursus over artificiële intelligentie toegepast op gezondheidszorg voor bedrijven, werknemers én zorgverleners. Een interactieve en bondige online course die mikt op alle kennisniveaus en een praktisch overzicht geeft van de mogelijkheden van AI binnen de gezondheidszorg. 

Na de succesvolle lancering van ‘AI in Business’, waarmee Agoria een Europese primeur had eind oktober 2019, is er nu een de ‘AI in Health’ mini cursus. “Met deze online cursus wil Agoria het gebruik van artificiële intelligentie in het Belgische zorglandschap versnellen, door in de eerste plaats in te zetten op het verhogen van de digitale kennis van alle betrokken partijen. Zo draagt Agoria zijn steentje bij aan de digitale omscholing in de zorgsector.” Zegt Alexander Olbrechts, Business Group Leader HealthTech. 

De cursus tracht op een bondige manier een overzicht te geven over de verschillende mogelijkheden van AI binnen de zorgsector. Gaande van klinische ondersteuning, denk maar aan ondersteuning bij het opsporen van huidkanker, tot het assisteren bij klinisch onderzoek. Ook het verlichten van administratieve taken door AI voor zorgverleners komt aan bod. Ten slotte is er in de strijd tegen COVID-19 gebruik gemaakt ook van AI technieken. Dit alles wordt gekoppeld aan echte voorbeelden van Agoria leden zoals Barco, Verhaert, Radix, Opal solutions, Bingli,…

Een interactieve en vlotte interface moeten de leerervaring zo aangenaam mogelijk maken. Met filmpjes, schema’s en illustraties worden de geheimen van AI binnen de zorg onthuld. De cursus is beschikbaar in het Frans en Nederlands.

 

> Info: https://www.agoria.be/aiinhealth/nl/

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.