Covid: wat kan extra sinds vandaag?

Het ministerieel besluit van het Overlegcomité over de aangepaste covidmaatregelen werd gisteren gepubliceerd in Het Staatsblad. Dit ministerieel besluit bevat de wijzigingen die in werking treden op 8 maart 2021. In de loop van volgende week zal een nieuw ministerieel besluit volgen, met de overige beslissingen van het Overlegcomité. Wat is nu extra toegelaten?  

De volgende wijzigingen treden op maandag 8 maart 2021 in werking:

Het is opnieuw toegelaten om met 10 personen buiten samen te komen, kinderen tot en met 12 jaar niet meegeteld. Voor deze samenscholingen blijven de afstandsregels gelden.
Er kunnen maximaal 50 personen, en maximaal 1 persoon per 10 vierkante meter, deelnemen aan begrafenissen of crematies, zowel in een daartoe bestemde ruimte, als buiten op een begraafplaats.
Georganiseerde activiteiten:
o   zijn toegelaten voor kinderen tot en met 12 jaar met maximaal 10 binnen of 25 buiten. Bij sporttrainingen mogen ze vergezeld worden door één persoon van hetzelfde huishouden.

o   blijven toegelaten voor jongeren tot en met 18 jaar met maximaal 10 buiten.

Fotografen mogen in hun lokalen meer personen tegelijkertijd ontvangen, voor wat betreft personen van hetzelfde huishouden, personen die een duurzaam contact onderhouden of kinderen tot en met 12 jaar.
Privésauna’s mogen openen, voor zover deze gebruikt worden door personen van hetzelfde huishouden of personen die een duurzaam contact onderhouden (jacuzzi's, stoomcabines en hammams blijven gesloten).
Diensten voor haarverzorging en verkoop van voedingswaren aan huis zijn opnieuw toegelaten.
De overige wijzigingen waartoe het Overlegcomité heeft besloten en die gefaseerd ingaan op een datum na 8 maart 2021, worden in de loop van volgende week vertaald in een nieuw ministerieel besluit.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.