COVID-19: verlaging activiteitsdrempels vergoedingen zorgverleners voor 2021

De ministerraad keurde op voorstel van minister Vandenbroucke een ontwerp koninklijk besluit goed tot verlaging van de activiteitsdrempels inzake sommige vergoedingen of tegemoetkomingen voor zorgverleners voor 2021, ten gevolge van de coronacrisis.
In 2020 werd vastgesteld dat de Covid-crisis een aanzienlijke impact had op het aantal prestaties van zorgverstrekkers. Om te vermijden dat zorgverstrekkers hun recht op bepaalde forfaitaire Riziv-vergoedingen zouden verliezen doordat zij niet meer de vereiste activiteitsdrempels behaalden, werden deze drempels eenmalig verlaagd.

Hoewel de  cijfergegevens voor 2021 geen globale reductie verantwoorden, zijn er nog steeds specifieke omstandigheden voor bepaalde beroepsgroepen, in het bijzonder voor professionele activiteiten binnen test-, triage- en vaccinatiecentra. Het ontwerp koninklijk besluit voorziet daarom dat deze activiteiten, ook al vallen zij buiten het Riziv-kader, toch meegenomen worden in de berekening van het activiteitsvolume.

Het ontwerp wordt ter advies voorgelegd aan de Raad van State.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.