Tiende meer banen in Belgische (bio)farmaceutische sector in vijf jaar

In 2018 waren er in België 37.073 personen actief in de (bio)farmaceutische sector in België, een stijging met 3,8 procent in vergelijking met 2017 en met bijna 10 procent in vijf jaar tijd. Dat blijkt uit gegevens van pharma.be. De koepelorganisatie van de farmaceutische sector spreekt van "een nieuw recordjaar".

Van de personen actief in de sector, is iets meer dan 14 procent onderzoeker: in 2018 ging het om 5.295 personen. Farmaceutische bedrijven investeerden vorig jaar bijna 3,6 miljard euro in onderzoek en ontwikkeling in ons land. De uitvoer van geneesmiddelen en vaccins piekte met een waarde van bijna 43 miljard euro.

België maakt volgens Catherine Rutten, CEO van pharma.be, steeds meer naam als Europees centrum van de (bio)farmaceutische sector. "In de periode 2014-2018 is de werkgelegenheid met bijna 10 procent toegenomen en in vijf jaar tijd zijn de investeringen in onderzoek en ontwikkeling door onze bedrijven met 40,6 procent gestegen."

Dat levert ook voordelen op voor Belgische patiënten. "Dankzij investeringen in fundamenteel onderzoek en de vele klinische studies die hier worden uitgevoerd, kunnen patiënten in België sneller toegang krijgen tot innovatieve behandelingen. Meer dan ooit behoren de (bio)farmaceutische bedrijven tot het kloppende hart van de Belgische kenniseconomie", klinkt het.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.