Verplicht e-voorschrift: Recip-e uitgesteld tot 2020 ?

Op de jongste medicomut liep nog een discussie die wat werd weggedrukt door het conflict over de index. De GBO drukte op de incoherentie tussen de vooropgezette data van het e-voorschrift en het verplichte EPD (elektronisch patiëntendossier). 

De GBO wees Jo De Cock op een tegenstrijdigheid in de federale e-gerzondheidskalender. "Het Kartel verkreeg dat de huisarts pas in 2020 in plaats van 2018 verplicht naar het EPD moet overschakelen. Dat om te vermijden dat tal van zestigers die weinig met informatica vertrouwd zijn, hun start missen. Maar het e-voorschrift is dan weer wel vastgelegd voor 2018." 

Inderdaad, het actieplan e-gezondheid voorziet in het vierde punt dat alle geneesmiddelenvoorschriften via elektronische weg moeten lopen (met uitzonderingen bij overmacht). "Onmogelijk om aan deze eis te voldoen voordat het EPD algemeen ingevoerd is met aangepaste software", aldus Paul De Munck. "De GBO vraagt om een harmonisering van het e-voorschrift dat niet voor 2020 mag worden opgelegd."

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.