ASGB/kartel tevreden met oplossing voor tekort aan anti-stollingsmiddelen

Er is geen gevaar meer op een dreigend tekort noch voor Marevan noch voor Marcoumar. Voor het eerste middel zorgde het FAGG al snel voor een oplossing, voor het tweede was die oplossing minder evident, lijkt het.

Wat voorafging: naar eigen zeggen onder impuls van ASGB/kartel trokken de representatieve artsensyndicaten samen met de Belgian Society for Thrombosis and Haemostasis (BSTH) en Belgian Society for Cardiology (BSC) begin december met een open brief aan de alarmbel inzake een tekort dat dreigde te ontstaan voor de geneesmiddelen Marevan en Marcoumar. 

Voor Marevan zorgde het FAGG al vlug voor een oplossing. De verpakking van 60 tabletten werd terug beschikbaar.

"Voor Marouvan was een oplossing echter minder evident, omdat de producent de productie ervan in België wou stopzetten (vanaf mei 2021)", geeft het ASGB/Kartel mee. "We zijn als ASGB/kartel echter verheugd om deze week (die van 13 januari 2021) te hebben mogen vernemen dat zij dat niet zullen doen."

Enerzijds betreurt het syndicaat dat een dergelijke actie nodig was om de overheid wakker te schudden, maar anderzijds is het ook hoopvol dat dergelijke intense en snelle samenwerking kan leiden tot een resultaat dat én de patiënt én burger ten goede komt.

> Lees ook: FAGG werkt aan oplossing

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.