"Groene Zesdaagse" vervangt Gentse Floraliën

De Gentse Floraliën hebben een coronaveilig alternatief uitgewerkt voor het vierjaarlijks bloemenfestival. Dit jaar zullen bloemenliefhebbers kunnen deelnemen aan De Groene Zesdaagse. Die vindt plaats van 4 tot en met 9 mei.

Elke dag zal er een ander thema centraal staan. Biodiversiteit, gezondheid en innovatie komen tijdens die week allemaal aan bod om op zondag 9 mei te eindigen op Moederdag. Dan zijn er gezinsuitstapjes op verschillende plaatsen in Vlaanderen.

De Groene Zesdaagse omvat ook verschillende workshops, bloemenwandelingen en online lezingen waarbij sprekers in maximaal 20 minuten uitleg geven over een bepaald onderwerp. Het kan gaan over botanische tuinen, klimaatverandering, tuinrozen en nog veel meer.

De verschillende workshops zullen online plaatsvinden. Er zal een mix zijn tussen vooraf opgenomen en interactieve workshops. Er wordt ook rekening gehouden met de verschillende niveaus van voorkennis. Er zijn zowel cursussen voor beginners als voor gevorderde creatievelingen.

In 2022 zal er na zes jaar een nieuwe editie van de Gentse Floraliën zijn. Normaal vindt het evenement om de vier jaar plaats, maar vorig jaar en dit jaar werd het evenement uitgesteld.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.