29 Brusselse musea openen deuren op Museum Night Fever

Na een jaar van uitstel is Museum Night Fever op zaterdag/vandaag terug. Tijdens de veertiende editie van de Brusselse museumnacht zetten 29 musea de deuren open voor een nachtelijk bezoek tussen 19.00 uur en 01.00 uur. Elke deelnemer ouder dan twaalf jaar moet een geldig Covid Safe Ticket kunnen tonen.

De Brusselse musea zijn duidelijk gemotiveerd om opnieuw publiek te ontvangen, want het aanbod van Museum Night Fever is erg uitgebreid. Onder de 29 deelnemende musea zijn er zes nieuwkomers: de Koninklijke Bibliotheek van België, het Riolenmuseum, de Fondation A Stichting, het Experimentarium voor Fysica van de ULB, Geopolis - Centrum voor Fotojournalistiek en het Maison des Arts. Drie musea keren na een afwezigheid terug: het Belgisch Stripcentrum, de Botanique en het Wiertzmuseum.

Museum Night Fever laat duizend jonge kunstenaars experimenteren in de musea. "Jonge artiesten uit alle disciplines zoeken en vinden deze avond inspiratie in de talloze museumcollecties en tentoonstellingen die op dit moment lopen. In hun handen worden de deelnemende musea heel even een heus speelterrein", klinkt het. Naast de lopende tentoonstellingen kunnen bezoekers zich dus ook laven aan concerten, performances, installaties, film en slam.

Om deel te nemen aan de Museum Night Fever moet je naast een toegangsticket ook een geldig Covid Safe Ticket kunnen tonen. Bij het eerste museumbezoek krijgen de deelnemers dan een Museum Night Fever-armbandje. Kaartjes koop je op de website van Museum Night Fever en kosten dertien euro, de dag zelf tel je zeventien euro neer. Wie nog geen Covid Safe Ticket heeft, kan na aankoop van een toegangsticket ook een snelle antigeentest boeken voor vijf euro.

Bij de laatste editie in 2019 waren 17.000 bezoekers van de partij, waarvan 75 procent jonger dan dertig was. De hele avond worden gratis MIVB-shuttles voorzien die tussen de verschillende deelnemende musea rijden.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Johan KUSTERS

    08 november 2021

    'museum night fever ':een beschrijvend artikel MAAR geen datum !