Horst Arts & Music palmt volgend weekend Asiat-site in Vilvoorde in

Horst Arts & Music Festival palmt van vrijdag 5 tot en met zondag 6 mei opnieuw de Asiat-site in Vilvoorde in. De line-up van de negende editie bevat meer dan 130 acts, verspreid over 6 podia, zo is donderdag bekendgemaakt.

Horst staat bekend om haar eigenzinnige en artistieke aanpak: het beste van de hedendaagse techno-, elektro- en dancescene wordt gecombineerd met kunst, tentoonstellingen en architectuur. Op de oude legersite Asiat in Vilvoorde, waar Horst sinds 2019 vertoeft, komt die combinatie steeds erg goed tot zijn recht. In 2022 mocht Horst zo een Ultima, de Vlaamse Cultuurprijs, in ontvangst nemen voor de categorie architectuur en toegepaste kunsten.

De komende editie zijn veel lokale Belgische dj's geboekt, zoals DJ Athome, Mab'ish, Ben Kamal en Adi, maar ook gevestigde en internationale waarden als Shanti Celeste, Job Jobse, DTM Funk & Errol en Nosedrip & Aroh komen langs. Enkele van de in totaal zes podia worden door nieuwe kunstenaarscollectieven onder handen genomen. Nieuw dit jaar is ook de speciaal ingerichte 'luisterruimte', waar bezoekers even tot rust kunnen komen van de dreunende beats.

Het festival verwacht dagelijks zowat 10.000 bezoekers te ontvangen. Enkel voor zondag zijn nog tickets beschikbaar, tickets voor vrijdag, zaterdag en de camping zijn uitverkocht.

Vanaf 18 mei tot eind juli staat ook Horst Expo 'Where The Wild Things Are' op het progamma in Asiat, waarbij verschillende organisaties en artiesten hun visie op steden en stedelijke omgevingen komen tentoonstellen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.