Zorgverleners mobiliseren dagelijks voor kabinet-Vandenbroucke

Sinds maandag mobiliseren zorgverleners de hele week voor het kabinet van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke in Brussel. De protestactie onder het motto "Witte jassen zijn geen deurmatten" wordt georganiseerd door het Franstalige gemeenschappelijk vakbondsfront (CGSP, Setca, CNE, SLPF en CGSLB) tegen de invoering van vaccinatieplicht voor zorgverleners.

Volgens de Brusselse politie waren vanochtend een honderdtal actievoerders op post in de Wetstraat. "We komen elke dag met honderd actievoerders terug om de druk niet te verminderen voor we de minister van Volksgezondheid hebben ontmoet",  verdedigt Olivier Nyssen, algemeen secretaris van de socialistische vakbond CGSP de actie. "Wij wachten nog altijd op een uitnodiging van minister Vandenbroucke." 

De vakbondvertegenwoordigers zeggen dat ze pro-vaccinatie zijn maar tegen de verplichte vaccinatie, omdat ze denken dat dit zal wegen op gezondheidsinstellingen die al lijden onder het tekort en de vermoeidheid van het personeel. Nyssen verwacht een 'woestijnvorming' van de diensten de komende maanden indien ongeveer 10 procent van de niet-gevaccineerden het beroep verlaat.

Dinsdag 7 december om 10.30 uur is een betoging gepland met vertrek aan de Kapellemarkt in het centrum van Brussel. Langs het parcours zijn er ontmoetingen met de meerderheidspartijen voorzien.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.