"Zal me laten vaccineren", zegt premier De Croo

Premier Alexander De Croo zal zich laten vaccineren, maar dan wel op het moment van de afgesproken volgorde. Dat heeft de premier gisteren gezegd op de Franstalige zender RTBF.

De Interministeriële Conferentie Volksgezondheid (IMC) communiceerde gisterochtend over de vaccinatiestrategie die ons land gaat volgen. Bij RTBF kreeg premier De Croo de vraag of hij zichzelf ook zal laten vaccineren. De premier antwoordde dat hij dat effectief zal doen, maar dan "met respect voor de volgorde die van toepassing is voor alle Belgen". Zo zullen bijvoorbeeld eerst de bewoners en personeelsleden van de woonzorgcentra gevaccineerd worden, gevolgd door de zorgverleners, de 65-plussers, enzovoort.

De Croo herhaalde dat het de bedoeling is om op 5 januari te starten met vaccinaties en dat het zal gaan om een werk van lange adem dat maanden in beslag zal nemen. "Dat zal ook afhangen van het tempo waarin de vaccins kunnen geproduceerd worden en dat ligt niet in onze handen", aldus De Croo.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.