Zaak-Djokovic: Australië zegt vast te houden aan inreisbeleid, visum geweigerd

Australië zal rigoureus blijven toezien op de naleving van zijn inreisbeleid inzake COVID-19. Dat heeft een minister gezegd, terwijl tennisser Novak Djokovic, nummer één van de wereld, nog steeds met uitzetting wordt bedreigd. "Ons beleid is niet veranderd en we zullen het strikt blijven handhaven", zei minister van Financiën Simon Birmingham aan televisiezender ABC.Intussen raakte bekend dat Djokovic' visum wordt geweigerd.

Djokovic kwam ongevaccineerd het land binnen maar met een medische vrijstelling na een positieve PCR-test op 16 december. Aanvankelijk weigerden de Australische autoriteiten zijn visum maar uiteindelijk werd hij toch vrijgelaten.

De 34-jarige Serviër en titelhouder op de Australian Open, werd donderdag opgenomen in de loting voor het toernooi maar is nog steeds verwikkeld in een juridische strijd met de Australische autoriteiten en wordt bedreigd met uitzetting.

Donderdagmiddag zie premier Scott Morrison dat er nog geen beslissing was genomen over het al dan niet intrekken van het visum van de speler en een eventuele uitzetting.

Het standpunt van minister van Immigratie Alex Hawke, die zei dat hij de intrekking van het visum overwoog op grond van zijn discretionaire bevoegdheden "is niet veranderd", zei Morrison.

Hij herhaalde dat de beslissing in handen van de minister ligt en weigerde verder commentaar te geven.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.