Wallonië trekt tientallen miljoenen uit voor geavanceerde geneesmiddelen

De Waalse regering trekt enkele tientallen miljoenen euro's uit voor een partnerschap rond geneesmiddelen voor geavanceerde therapie (ATMP's). Het gaat om medicijnen voor cel-, gen- en weefseltherapie.

Het gaat om een partnerschap waar in totaal 26 partijen bij betrokken zijn om de brug te slaan tussen academici, onderzoekscentra en de bedrijfswereld. Ze voorzien in een budget van 81 miljoen euro over drie jaar (waarvan 23 miljoen vorig jaar al werd toegekend). Daarvan komt 60 procent van de Waalse overheid, de rest is privaat geld.

Doel van het partnerschap is onder meer om te bekijken hoe ATMP's op grote schaal gemaakt kunnen worden en hoe Wallonië daarbij zijn graantje kan meepikken. Volgens de Waalse gezondheidscluster BioWin - die het project mee in goede banen moet leiden - zou de samenwerking meer dan 470 directe en 1.200 indirecte banen moeten opleveren in de komende vijf jaar.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.