Vooruit kiest voor Beels en Gennez als lijsttrekkers in Antwerpen

Antwerps schepen Jinnih Beels (foto) en federaal minister Caroline Gennez zullen bij de verkiezingen van 9 juni de lijsten van Vooruit in de provincie Antwerpen trekken. Dat hebben de partijleden zondag beslist. Beels mag de federale lijst trekken en Gennez de Vlaamse lijst, beiden krijgen ze jonge partijgenoten achter zich.

Vooruit organiseert zondag provinciale congressen om de kandidatenlijsten voor de verkiezingen van 2024 af te kloppen. Na het vertrek van Conner Rousseau als voorzitter van de partij en afgelopen week ook als Vlaams Parlementslid, werd het congres in Oost-Vlaanderen wel uitgesteld. Eerder was al bekendgemaakt dat Rousseau de Vlaamse lijst in de provincie zou trekken, maar dat is nu niet meer zeker.

Gezondheidszorg

De Antwerpse lijsten zijn zondagmiddag als eerste bekendgemaakt. De leden van Vooruit kozen voor Jinnih Beels als federaal lijsttrekker en Caroline Gennez als Vlaams lijsttrekker. De partij zegt te willen wegen op thema's als gezondheidszorg, onderwijs, koopkracht en veiligheid, en koos ook voor een jonge ploeg naast Beels en Gennez.

Op de federale lijst krijgt Oskar Seuntjens de tweede plaats, voor oud-parlementslid Jan Bertels, die nu op het kabinet van Frank Vandenbroucke werkt, en Kamerlid Ben Segers. Achraf El Yakhloufi is eerste opvolger.

Vlaams is de tweede plaats voor huidige Vlaams Parlementslid Hannes Anaf, Antwerps schepen Karim Bachar krijgt de derde plaats. Thijs Verbeurgt is eerste opvolger, Hiba Faraji tweede opvolger.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.