Vijf medewerkers vaccinatiecentrum Bierges verdacht van fraude met CST

Vijf administratieve medewerkers van het vaccinatiecentrum van Bierges worden verdacht van gesjoemel met vaccinatiecertificaten voor mensen die zich niet wilden laten inenten tegen het coronavirus. Ze werden intussen aan de tand gevoeld door de politie van Waver, bevestigt het kabinet van Waals minister van Gezondheid Christie Morreale.

De verdenkingen van fraude met Covid Safe Tickets in het vaccinatiecentrum kwamen aan het licht na administratief onderzoek en permanente audits van de administratie. Zo bleek dat mensen die soms bijzonder veraf wonen, er in verdachte omstandigheden gecodeerd waren. De informatie werd bezorgd aan justitie. Een gelijkaardig geval kwam vorige maand ook al aan het licht in Tubeke.

Indien de vermoedens zouden kloppen, dan worden de Covid Safe Tickets gedesactiveerd en zullen de daders en gebruikers worden vervolgd, met het Waals gewest als burgerlijke partij. Duizenden Covid Safe Tickets werden al uit roulatie gehaald. In het geval van Bierges is nog onbekend om hoeveel het precies gaat.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.