Verplichte starttoets voor wie biomedische wetenschappen wil studeren

Studenten die zich willen inschrijven in de bachelor biomedische wetenschappen moeten vanaf dit academiejaar verplicht een starttoets afleggen voor ze zich mogen inschrijven in de opleiding.

In totaal namen 1.198 studenten op 3 juli en 26 augustus deel aan de starttoets voor biomedische wetenschappen, blijkt uit cijfers van de Vlaamse Interuniversitaire Raad (VLIR). In de tweede ronde slaagde 66 procent van de deelnemers voor de toets.

Biomedische wetenschappen is al de twaalfde studierichting waarvoor voortaan een starttoets georganiseerd wordt. Sinds de start van deze Vlaamse regering is de hoeveelheid studierichtingen met een verplichte starttoets verdrievoudigd. Dat moet zorgen voor een betere oriëntering of snelle heroriëntering van startende studenten.

Dankzij de starttoets weten studenten vooraf wat te verwachten van de opleiding en welke tekorten ze mogelijk moeten bijspijkeren", verklaart Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). "Met een goede oriëntatie besparen we velen een ontgoocheling later."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.