Verontwaardigde reacties op “luxueuze” renovatie Waals parlement

De renovatie van het Waals Parlement zorgde voor heel wat commotie. Het kostenplaatje bleek niet alleen geëxplodeerd: van 10 miljoen euro tot ruim 46 miljoen euro. Ook op het interieur werd niet op een euro meer of minder gezien. Oppositiepartijen PTB-PVDA en Les Engagés reageerden verontwaardigd.

Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Hoewel de voorzitter van het parlement André Frédéric (PS) de kosten nog verdedigde, begrijpt coalitiepartner Ecolo de geschokte reacties.
“Ik zag marmeren tafelbladen, een zetel voor de voorzitter van 15.000 euro, lampen op marmeren sokkels en koffiemachines van 2.400 euro per stuk”, getuigde een arbeider op de werf. Oppositiepartij PTB-PVDA was er als de kippen bij om de uitgaven te omschrijven als “schokkend”, “onfatsoenlijk” en “een verspilling van overheidsgeld”, luidt het nog.

“Het bevestigt alleen maar dat de explosie van het kostenplaatje niet te wijten is aan externe oorzaken zoals de oorlog in Oekraïne, maar aan de bewuste keuzes van de traditionele partijen, geleid door hun smaak voor privileges en luxe”, reageerde fractieleider Germain Mugemangango.

‘RTL-TVi’ legden als eerste het verhaal achter de “luxueuze renovatie” bloot dankzij een getuigenis van een arbeider op de werf. “Het is walgelijk, absoluut weerzinwekkend”, reageerde François Desquesnes, fractieleider van oppositiepartij Les Engagés in het debatprogramma ‘C’est pas tous les jours dimanche’.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Marc DE MEULEMEESTER

    17 april 2023

    Als hun Paleis a la Putain ooit onder water komt zoals Pepinster en omstreken hoop ik maar voor die gasten dat ze hun verzekerings polissen terugvinden , anders zitten ze daar tussen de champignons op de muren !