Vermoedelijk oudste Australiër op 110-jarige leeftijd gestorven na coronabesmetting

De vermoedelijk oudste mens in Australië is op 110-jarige leeftijd overleden, na een besmetting met het coronavirus. Frank Mawer is vredig ingeslapen nadat de ziekte hem de voorbije weken had verzwakt, bericht de Australische zender ABC op gezag van de verpleegdienst die Mawer had verzorgd.

De man was in 1912 geboren in Ierland en in 1939 naar Australië geëmigreerd. Hij had zes kinderen, dertien kleinkinderen, 21 achterkleinkinderen en zelfs twee achterachterkleinkinderen. Toen hij in 2020 werd gevraagd naar het geheim van zijn lang leven, zei hij dat drie zaken moeten worden vermeden: alcohol, roken en kansspelen.

Tot november woonde hij nog alleen in de buurt van Sydney. Daarna trok hij naar zijn zoon in Tilba, aan de zuidkust van New South Wales. Enkele weken geleden raakte hij besmet met het coronavirus en werd hij steeds zwakker, aldus ABC, die zijn zoon citeert.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.