Vergiftiging Iraanse schoolmeisjes - Arrestaties in vijf provincies

In Iran zijn in vijf provincies verdachten gearresteerd in verband met de vergiftiging van schoolmeisjes. Dat meldt de viceminister van Binnenlandse Zaken Madschid Mirahmadi aan persagentschap Fars. Er zijn geen details bekend over het aantal arrestaties en de identiteit van de verdachten.

"Verschillende personen zijn opgepakt in vijf provincies en de diensten zetten hun onderzoek verder", verklaarde Mirahmadi.

De eerste gevallen van mysterieuze vergiftigingen werden in november gemeld. De Iraanse regering gaat ervan uit dat de aanvallen doelgericht zijn, want er worden bijna uitsluitend meisjesscholen getroffen. In het hele land worden schoolmeisjes behandeld in ziekenhuizen. Volgens artsen gaat het om gasvergiftigingen.

In totaal zijn sinds eind november "meer dan 5.000 leerlingen getroffen" in "ongeveer 230 scholen" in 25 van de 31 provincies van het land, zei Mohammad-Hassan Asafari, lid van de parlementaire onderzoekscommissie die de oorzaken van de golf van vergiftigingen moet onderzoeken, dinsdag. Waarnemers gaan ervan uit dat het 'dark number', het aantal niet-geregistreerde gevallen, hoog is.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.