Vanaf maandag Brusselse infolijn over apenpokkenvirus

Om een antwoord te bieden op de vragen over het apenpokkenvirus zal vanaf maandag een nieuwe telefonische informatielijn voor het Brussels Gewest beschikbaar zijn. Dat meldt de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC).

Mensen die vragen hebben of meer informatie wensen over het apenpokkenvirus kunnen vanaf maandag 22 augustus terecht op het nummer 02/214.19.29. Vragen over deze epidemie, de symptomen van dit virus, de preventie- en beschermingsmaatregelen, de beschikbare testen en vaccins, de criteria waaraan men moet voldoen om toegang te hebben tot vaccinatie, de procedures of aangaande de locaties waar men terecht kan voor screening en vaccinatie kunnen hier behandeld worden. 

De GGC benadrukt dat het niet mogelijk zal zijn om via dit kanaal een test- of vaccinatieafspraak te maken.

De infolijn, bedoeld voor het grote publiek en mensen die werken in de gezondheidszorg, is bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9 tot 17.30 uur en op zaterdag van 9 tot 13.00 uur in het Frans, het Nederlands en het Engels.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.