Vakbonden plannen betoging in Brussel "tegen bezuinigingen van EU"

Op 13 december vindt in Brussel een vakbondsbetoging plaats tegen Europese besparingsmaatregelen. Het gaat om een initiatief van de Europese vakbondsfederatie ETUC waaraan ook de drie grote Belgische vakbonden zullen deelnemen.

De bonden verzetten zich tegen strikte besparingsregels in Europa. "De werknemers hebben nood aan publieke investeringen in onderwijs, gezondheidszorg, aangepaste lonen en een duurzame toekomst", klinkt het.

Volgens ABVV-voorzitter Thierry Bodson dreigen er bezuinigingsmaatregelen te komen waardoor minder geïnvesteerd zou worden in openbare en sociale diensten. De bonden eisen ook een Europees solidariteitsmechanisme zoals werd geïnstalleerd na de coronapandemie, om de economische schok op te vangen.

Volgens Bodson komen delegaties uit verschillende landen naar de betoging, onder meer uit Frankrijk, Duitsland, Nederland en Oostenrijk. Hoewel er niet is opgeroepen tot staking, valt het niet uit te sluiten dat er bij het openbaar vervoer in Brussel hinder is.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.