Vaccinatietempo in Brusselse ziekenhuizen vertraagt

Het vaccinatiempo in de Brusselse ziekenhuizen moet worden vertraagd, omdat er te weinig dosissen beschikbaar zijn. Dat laat de gemeenschappelijke gemeenschapscommissie weten.

In de Brusselse ziekenhuizen werden in totaal al 14.200 eerste dosissen geleverd. Er werd prioriteit gegeven aan de spoeddiensten, de intensieve zorg en de Covid-eenheden. Zij hebben nagenoeg allemaal minstens een eerste inspuiting gekregen. In de algemene ziekenhuizen is nu 35 procent van het personeel dat in contact komt met patiënten gevaccineerd.

Als de beloofde leveringen doorgaan, zal in de eerste week van maart 100 procent van het personeel dat in contact komt met patiënten een eerste dosis hebben gekregen. De helft onder hen zal dan ook al een tweede inspuiting gehad hebben.

Elk ziekenhuis kan kiezen welk vaccin het toedient, maar moet er wel rekening mee houden dat het vaccin van AstraZeneca wordt aanbevolen voor mensen tot en met 55 jaar, aldus de gemeenschappelijke gemeenschapscommissie. Het ziekenhuispersoneel dat niet in contact komt met patiënten, komt aan bod zodra er weer voldoende vaccins zijn.

Daarnaast zullen zorgverleners in de eerstelijnszorg worden opgeroepen om naar de beschikbare vaccinatiecentra te gaan. Het centrum op de Heizel opende op 18 februari de deuren. Het vaccin van AstraZeneca wordt er toegediend aan personen tot en met 55 jaar.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.