Vaccinatiecentra paraat voor massale herfstcampagne

De Vlaamse regering heeft de vaccinatiecentra gevraagd om zich voor te bereiden op een massavaccinatiecampagne tegen het coronavirus in het najaar. Vorige week trok de regering hiervoor nog 60 miljoen euro uit.

"We plegen regelmatig overleg met de centra. Nu zijn ze op de hoogte dat een nieuwe massacampagne in het najaar eraan zit te komen", zegt Joris Moonens, woordvoerder van het Agentschap Zorg en Gezondheid.

Met de eerste schijf van 16 miljoen euro kunnen de lokale besturen een deskundige vaccinatie, beleidsmedewerker en HR-manager aan boord houden en de vaccinatiecentra zo paraat houden om de capaciteit snel op- en af te schalen. Als dat gebeurt, bijvoorbeeld in het kader van een nieuwe brede vaccinatieronde, zullen de extra middelen volgen.

De timing van de herfstcampagne ligt nog niet vast. Daarnaast is het niet duidelijk welke doelgroepen in aanmerking komen voor een extra prik, zegt Moonens. Maar ook met welk vaccin dit zal gebeuren, blijft voorlopig een vraagteken.

Momenteel krijgen tachtigplussers en mensen in de woonzorgcentra hun vierde prik. Tot nu toe werden iets minder dan 100.000 tweede boosters gezet.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.