Twee jaar cel geëist voor schrijven van valse voorschriften

Het parket van Namen vorderde afgelopen vrijdag een gevangenisstraf van twee jaar voor een verdachte die zich moest verantwoorden voor valsheid in geschrifte, gebruik van valse voorschriften en usurpatie van functies. De verdachte kwam niet opdagen.

Het ging om een voormalige politieagente die aan een depressie leed. Ze had een verslaving ontwikkeld aan het slaapmiddel Zolpidem. Haar arts weigerde het voor te schrijven, dus maakte ze zelf voorschriften door diens handtekening te vervalsen en oude voorschriften te fotokopiëren. Die gebruikte ze in verschillende apotheken in de regio Namen. Ze werd ook gearresteerd met 3 van deze valse voorschriften bij zich.

De beklaagde bekende de feiten. Ze gebruikte ook haar voormalige politie-identiteitskaart om geld te lenen bij enkele van de bezochte apotheken.

Het parket van Namen vroeg een straf van 2 jaar.

De arts van de beklaagde van wie de voorschriften waren vervalst, spande een burgerrechtelijke procedure tegen haar aan omdat haar reputatie mogelijk door deze feiten zou kunnen worden aangetast.

Vonnis op 14 oktober.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.