Trump heeft "geen enkel probleem" met mondmasker

Mocht hij in een situatie terechtkomen waarbij hij geen afstand kan houden van mensen, zou hij een mondmasker dragen. Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump gezegd in een interview met Fox Business.

De president liet zich nog niet in het openbaar zien met een mondmasker, maar hij verzekerde vandaag dat hij er "geen probleem" mee heeft om er eentje te dragen en het zelfs al heeft gedaan. "Ik hield er wel van hoe ik eruit zag", zei hij. "Het was een donker, zwart masker." Een verplichting vindt de president niet nodig.

Ondertussen zijn er op verschillende plaatsen in de Verenigde Staten weer meer besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Sommige staten hebben de heropening van hun economie gepauzeerd. California schroefde versoepelingen zelfs terug, waardoor op sommige plaatsen in de staat cafés en restaurants weer dicht moeten.

Onder meer ook Michigan, Arizona, Florida en Texas kondigden maatregelen aan. In New York City is het aantal besmettingen dan weer aanzienlijk gedaald, maar toch stelt de burgemeester het opnieuw toelaten van klanten in restaurants langer uit.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.