Tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid zet veerkracht in de kijker

Ongeveer 800 organisaties zetten van 1 tot 10 oktober het belang van geestelijke gezondheid en veerkracht in de kijker. Ze organiseren duizenden activiteiten over heel Vlaanderen. Net als vorig jaar staan alle acties in het teken van 'kracht'. Onder het motto 'samen veerkrachtig' nodigen de organisaties mensen uit om hun kracht te ontdekken.

Tien dagen lang wordt Vlaanderen overspoeld met acties die aandacht vragen voor alle aspecten van psychische gezondheid: van je gelukkig voelen en goed in je vel zitten tot (het bespreekbaar maken van) psychische kwetsbaarheid en herstel.

Ook tijdens deze editie staat veerkracht centraal. Veerkracht is het vermogen om met tegenslagen om te gaan en daar sterker uit te komen. Om je veerkracht te vergroten, biedt de organisatie verschillende tools aan om uit te proberen. De evenementen zelf zijn heel divers: van praatcafés over theatervoorstellingen tot een gelukswandeling. In het weekend van 7 en 8 oktober, de Open Geestdagen, openen heel wat zorgorganisaties de deuren voor het brede publiek met workshops en rondleidingen.

Dit jaar springt de campagne in het oog door een stickeractie met de opbeurende quote: "Je hoeft niet perfect te zijn om geweldig te zijn". Organisaties in Gent ontwierpen ook een eigen sticker met de spreuk "Het mooiste wat je kunt worden is jezelf". De stickers zijn te zien op ramen, spiegels en andere plekken in heel Vlaanderen.

De Tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid is een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw, Te Gek!? en de Vlaamse Logo's (lokaal gezondheidsoverleg). Alle activiteiten zijn terug te vinden op deze website. 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.