Thaise regering verplicht tot noodplan tegen luchtvervuiling

De Thaise regering moet een noodplan opstellen om de luchtkwaliteit te verbeteren. Een rechtbank heeft dat bepaald in een zaak over het niet snel genoeg aanpakken van de luchtvervuiling in Thailand. De vorige regering werd ervan beschuldigd haar plichten niet na te komen.

De Nationale Milieucommissie moet nu van de rechtbank binnen negentig dagen "preventieve methoden om vervuiling op zowel korte als lange termijn op te lossen" presenteren. De vorig jaar aangetreden regering van premier Srettha Thavisin heeft beloofd de luchtvervuiling in het land hoog op de agenda te zetten. Het parlement nam woensdag een wet tegen luchtvervuiling aan.

Thailand heeft te maken met ernstige luchtvervuiling door industrie, uitlaatgassen van voertuigen en boeren die aan het begin van het jaar landbouwafval verbranden. Bangkok en Chiang Mai behoorden vorig jaar op sommige dagen tot de meest vervuilde steden ter wereld. Volgens het ministerie van Gezondheid zochten 2 miljoen mensen vorig jaar medische hulp als gevolg van de luchtvervuiling in het land.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.