Spin-off UCLouvain lanceert voedingssupplement in strijd tegen obesitas

Het Belgische bedrijf The Akkermansia Company, een spin-off van de UCLouvain en de Nederlandse Universiteit van Wageningen, brengt voedingssupplement op de markt in de strijd tegen obesitas. Het gaat om een middel op basis van de bacterie Akkermansia muciniphila.

Het gaat om een wereldwijde primeur, klinkt het woensdag in een persbericht. Voor de distributie heeft het bedrijf een contract ondertekend met Metagenics. Het product zal vanaf 5 september beschikbaar zijn in apotheken, parafarmacieën en online apotheken.

Het voedingssupplement is gestoeld op 17 jaar wetenschappelijk onderzoek, waaruit bleek dat de bacterie, die in de menselijke darmmicrobiota voorkomt, de barrièrefunctie van de darm herstelt en zo de kans op ontstekingen verkleint en het beheer van vetopslag, het glucosemetabolisme en het energieverbruik verbetert. Daardoor moet het voedingssupplement helpen in de strijd tegen hart- en vaatziekten, obesitas en diabetes type 2.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.