Wilmès besmet met coronavirus

Minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès (MR) heeft positief getest op COVID-19. Dat meldt ze zelf via Twitter. De besmetting vond volgens de ex-premier wellicht plaats in familiekring, "gezien de voorzorgsmaatregelen die ik buitenshuis heb genomen".

Wilmès liet gisteren/vrijdag weten dat ze niet fysiek aanwezig zou zijn op het Overlegcomité, omdat ze "verdachte symptomen" had. Het resultaat van de coronatest is positief, tweet ze nu.

Volgens de oud-premier vond de besmetting wellicht plaats in familiekring, "gezien de voorzorgsmaatregelen die ik buitenshuis genomen heb". "De vermenigvuldiging van het aantal gevallen herinnert er ons helaas aan dat niemand veilig is", zegt ze. "Zorg voor jezelf en vooral voor mekaar."

Wilmès is lang niet de enige prominente politica die de afgelopen weken positief testte op COVID-19. Eerder bleken ook al onder meer Brussels minister-president Rudi Vervoort, Brussels minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt, minister-president van de Franse Gemeenschap Pierre-Yves Jeholet en Waals minister van Onderwijs Caroline Désir besmet. Ze is ook niet de eerste excellentie in de federale regering: staatssecretaris voor onder meer Digitale Agenda Mathieu Michel, een partijgenoot van Wilmès, testte op 9 oktober al positief.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.