Ryanair: Voorlopig nog mondmaskerplicht op vluchten van en naar 15 EU-landen

Na de versoepeling van de Europese regels valt de mondmaskerplicht nog lang niet op alle vluchten in Europa weg. De Ierse lagekostenluchtvaartmaatschappij Ryanair heeft een lijst gepubliceerd van 15 EU-landen waar nationale wetgeving het dragen van een mondmasker aan boord van een vliegtuig nog steeds verplicht om besmettingen met het coronavirus te voorkomen. België staat niet op de lijst. Bij ons zijn mondmaskers niet langer verplicht aan boord van een vliegtuig, maar worden ze wel nog sterk aangeraden.

Bij de lijst van landen waar het mondmasker wel nog verplicht blijft, zijn belangrijke toeristische bestemmingen, zoals Spanje, Griekenland, Portugal en Italië. Ook onze buurlanden Duitsland, Frankrijk, Nederland en Luxemburg staan op de lijst.

Wanneer in het land van aankomst of vertrek van een vlucht de mondmaskerplicht nog van kracht is, dan moeten passagiers aan boord het masker dragen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.