Ruim helft Vlamingen kreeg nog geen herfstbooster

Ruim 2,8 miljoen Vlamingen hebben deze herfst al een vaccin tegen het coronavirus gekregen, goed voor 42 procent van het totaal aantal Vlamingen. Dat meldt Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V).

De vaccinatiegraad ligt deze herfst het hoogst bij ouderen, voor wie het vaccin nog steeds sterk aanbevolen is: ruim acht op de tien 65- tot 79-jarigen kreeg een herfstbooster, net als 71 procent van de 80-plussers. 

Crevits noemt dat een "mooi resultaat". "Het stemt me vooral tevreden dat de meest kwetsbare doelgroepen zich opnieuw talrijk hebben laten vaccineren."

Ook de komende weken wordt er nog volop gevaccineerd tegen het coronavirus. Deze week gaat het om ongeveer 8.700 vaccins. Wie nog geen prikje kreeg, kan zich dus alsnog laten inenten in een vaccinatiecentrum, de huisarts of de apotheker. "De herfstbooster is nog steeds belangrijk aangezien het helpt om een goede immuniteit te behouden", klinkt het in het persbericht van Crevits. "Op die manier worden ernstige gezondheidsproblemen of ziekenhuisopnames voorkomen."

 Sinds 1 november is het mogelijk om het vaccin bij de huisarts of de apotheker te laten zetten. Tot nog toe hebben meer dan 25.000 mensen daar gebruik van gemaakt.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.