Ruim 7 miljard voor alternatieve financiering sociale zekerheid in 2022

Meer dan 7 miljard werd in 2022 als alternatieve financiering gepompt in de sociale zekerheidsstelsels van werknemers en zelfstandigen. Dat blijkt uit de publicatie van een Koninklijk Besluit vandaag in Het Staatsblad.

Het Koninklijk besluit is getekend door de minister van Zelfstandigen Clarinval, minister van Financiën Van Peteghem en minister van Sociale Zaken Vandenbroucke. Het specificeert de bedragen voor de alternatieve financiering van de bijkomende geldmiddelen, "toegekend voor de financiering van de geneeskundige verzorging door het stelsel van het globaal beheer van de werknemers en door het stelsel van het globaal beheer van de zelfstandigen voor het jaar 2022."

Voor vorig jaar belopen die bedragen voor de alternatieve financiering 6.654.846.000 euro voor het RSZ-globaal beheer van de werknemers en 689.035.000 euro voor het Fonds voor het financieel evenwicht in het sociaal statuut van de zelfstandigen.

Via de wet diverse bepalingen werd die alternatieve financiering al aanzienlijk versterkt begin vorig jaar.

> Alternatieve financiering weer versterkt

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.