Riziv-nummers - Toelatingsproef Franstalige geneeskundestudenten naar parlement

De regering van de Franse Gemeenschap heeft het ontwerpdecreet over de invoering van een toelatingsproef voor geneeskunde- en tandgeneeskundestudenten definitief goedgekeurd. De proef wordt vanaf volgend academiejaar georganiseerd, maar de tekst moet eerst nog door het Parlement van de Franse Gemeenschap aangenomen worden.

De toelatingsproef laat enkel de bestgeplaatste studenten toe tot de studies geneeskunde en tandheelkunde. Bij het ingangsexamen dat sinds 2017 georganiseerd werd, mocht iedereen die geslaagd was aan de studies beginnen. 

De aanpassing kwam er nadat de federale overheid en de Franse Gemeenschap het eens raakten over het aantal Riziv-nummers voor Franstalige artsen. In ruil voor een verhoging van de quota, om beter rekening te houden met de noden van de dokters in het veld, stemde de Franse Gemeenschap ermee in om voor deze studies een toelatingsproef op te zetten, zoals vandaag al Vlaanderen bestaat. Het aantal Riziv-nummers stijgt van 505 naar 744 in 2028.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.