Regering wil lachgas verbieden

De federale ministerraad buigt zich vrijdag over een kb dat lachgas verbiedt. Zowel de verkoop, de import, het bezit, het transport als de aankoop van het product zouden worden verboden, als het niet gaat om een medische, technische of voedingsgerelateerde toepassing.

Het kb wordt gedragen door minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden, minister van Mobiliteit Georges Gilkinet en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke.

Lachgas is sinds enkele jaren een populaire drug bij jongeren. Het effect op een bestuurder van een voertuig is te vergelijken met alcohol. De roes is van korte duur, maar gebruikers wennen snel, waardoor ze de neiging hebben de dosis te verhogen en hun gezondheid in gevaar te brengen.

Verschillende steden en gemeenten hebben al maatregelen genomen, ook omwille van de capsules die op straat rondslingeren. Capsules in een vuilnisbak vormen een risico omwille van de kans op explosie.

In 2021 werd al een wet goedgekeurd die de verkoop aan minderjarigen verbiedt.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.