Regering voert vaccinatieverlof opnieuw in

De federale regering voert opnieuw het vaccinatieverlof in voor werknemers die zich tijdens de werkuren laten inenten tegen het coronavirus. De ministerraad heeft daarvoor een wetsontwerp van minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) goedgekeurd.

Het zogenaamde recht op klein verlet bestond eerder al tijdens de coronacrisis. Nu er een nieuwe boostercampagne is opgestart tegen een nieuwe besmettingsgolf, voert de regering vanaf 1 oktober het vaccinatieverlof opnieuw in. Het loopt normaal gezien tot 31 december, maar kan eventueel worden verlengd.

Het komt er op neer dat elke werknemer met een arbeidsovereenkomst bij een werkgever opnieuw het recht krijgt om van het werk afwezig te zijn, met loonbehoud, om zich te laten vaccineren. Dat geldt ook om een minderjarig kind dat met hem samenwoont te begeleiden gedurende de tijd die nodig is om dit kind te laten vaccineren, of om een meerderjarige met een handicap of onder voogdij te begeleiden. De werknemer moet de werkgever wel op voorhand verwittigen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.